Power bank in de trein

Laatst moest ik voor mijn werk met de trein van Eindhoven naar Lelystad. Het was een flinke tocht, die ik moest maken tijdens de spits. Ik had hiervoor een vergoeding gekregen van mijn werkgever, maar toch wilde ik de reis zo comfortabel mogelijk laten verlopen. Voor de mensen die de reis kennen: je zit iets langer dan twee uur in de trein. Nu is dat nog wel te overleven, maar ik moest diezelfde dag ook weer terug! Kortom: oortjes mee, om lekker muziek te kunnen luisteren. Toen ik de trein instapte realiseerde ik me plotseling dat mijn telefoon bijna leeg was, ik had nog maar 4% over! Daar gingen al mijn voornemens voor een goede reis, in de tweede klasse is nergens een mogelijkheid om op te laden. Bovendien had ik mijn telefoon echt nodig bij de klant, ik moest immers bereikbaar zijn voor mijn werkgever, ik kon het dus niet maken dat laatste beetje op te maken aan een paar liedjes. Ik was me net aan het voorbereiden op een lange en saaie reis, toen ik plots door de speakers hoorde: “Dames en heren, in deze trein is railcatering aanwezig. Wij verkopen lekkere snacks, warme dranken en.. Powerbanks!” Ik had wel eens van een power bank gehoord, een soort ‘extra accu’ voor je smartphone, maar ik had nooit de behoefte gehad om dit product aan te schaffen. Een power bank was in deze situatie echter precies wat ik nodig had, wat een geluk! Toen de dame langskwam vroeg ik vriendelijk of ik een power bank kon kopen. Ze had een paar verschillende modellen, waardoor ik meteen wat leerde over de beschikbare exemplaren. Wanneer je een power bank uitzoekt moet je met een aantal zaken rekening houden:

  • Opslagcapaciteit
  • Snelheid van opladen
  • Kwaliteit van het materiaal

Om te beginnen heeft iedere power bank een bepaald vermogen. Dit vermogen wordt uitgedrukt in mAh (milliampère-uur). Je accu heeft ook een vastgesteld vermogen, laten we zeggen dat deze 3000 mAh bedraagt. Het is dan verstandig om een power bank aan te schaffen die ook 3000 mAh vermogen heeft, om je telefoon één keer helemaal te kunnen opladen. Deze formule gaat niet helemaal op, omdat tijdens het opladen ook energie verloren gaat aan warmte en andere zaken. Kortom: zorg altijd dat je een power bank uitzoekt met meer vermogen dan het vermogen van je smartphone.

Power bank: snel opladen?

Verder kun je kiezen voor een oplaadsnelheid. Over het algemeen laad je telefoon in een vast tempo op, maar sommige smartphones hebben tegenwoordig ‘Quick Charge’. Deze toestellen laden op onder een hogere spanning, waardoor ze sneller hun maximale capaciteit bereiken. Het is niet nodig om een snelle power bank te hebben als je telefoon nog niet over deze nieuwe technologie beschikt. Zie je dus een powerbank met het opschrift: ‘Quick Charge’, maar heb je een oude telefoon, dan zal deze je toestel niet sneller opladen dan je eigen oplader. Kortom: kies een accu die bij je telefoon past. Je hoeft niet meer geld uit te geven aan een snelle oplader, als je weet dat dit toch geen effect gaat hebben.

Kies voor een goed merk

De power bank uit de trein heeft mij ontzettend goed geholpen tijdens de reis. Thuis heb ik ook een model van een professionele aanbieder besteld. Deze is gemaakt van beter materiaal en is erg duurzaam. Dit topmodel kocht ik bij https://www.legetelefoon.nl/een-powerbank/wat-is-een-powerbank/. Op deze site krijg je meer informatie over de verschillende mogelijkheden van powerbanks en word je beter ingelicht over de precieze specificaties. De site verkoopt alleen topmerken, zodat je zeker bent dat je geen miskoop begaat. Bestel vandaag nog!