Eta aanvragen

Wilt u op reis naar het buitenland, dan zult u hiervoor in veel gevallen de nodige documenten moeten aanvragen. Dit is niet anders wanneer u naar Canada dan wilt, dan moet u namelijk een eta aanvragen. Doordat wij in Europa gewend zijn geraakt aan open grenzen, willen we bijna nog wel eens vergeten dat dit eigenlijk niet de standaard situatie is. Voor verschillende landen is het nodig dat u over een geldig visum beschikt, voor andere gaat het zo dat u een stempel in uw paspoort krijgt bij binnenkomst en dat dit een bepaalde periode geldig is. Voor Canada is een eta aanvragen dus nodig, dit stelt u in staat om naar dit prachtige land te kunnen gaan. En wie dat altijd al eens heeft willen doen, moet dat ook zeker doen! Dit deel van het Noord-Amerikaanse continent heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van cultuur, maar vooral natuurlijk op het gebied van natuur. De overweldigende natuur van deze regio en de grote verschillen binnen de landsgrenzen maken het absoluut de moeite waard om hier een rondreis te maken. Overweegt u dit voor uw volgende vakantie? Dan is een eta aanvragen een van de dingen die u al op tijd moet regelen.

Op tijd een eta aanvragen

Waarom moet u nu al op tijd een eta aanvragen en wat is dit nu eigenlijk? eTA staat voor Electronic Travel Authorization, het is dus een elektronische manier van toestemming geven om de Canadese grenzen binnen te mogen gaan. Dit elektronische document wordt gekoppeld aan uw elektronische paspoort, het werkt dus ook enkel in combinatie met een dergelijk reisdocument. Gaat u een eta aanvragen, dan moet u dit eigenlijk uiterlijk vier weken voordat u wilt vertrekken doen. Houdt u deze termijn aan, dan bent u er zeker van dat u op tijd over de reistoestemming beschikt en dat u dus niet bij de douane voor problemen komt te staan. Het eigenlijke verstrekken van de toestemming duurt in principe maar even, maar aangezien er met grote regelmaat aanvragen binnenkomen, kan het even zijn voordat die van u behandeld is. Door dus op tijd de aanvraag te doen, voorkomt u dat u de reistoestemming te laat binnenkrijgt. Wat gebeurt er nu als u te laat bent met de eta aanvragen of als deze niet aan u toegekend wordt? Dan kunt u altijd nog een spoedvisum aanvragen bij de ambassade. Dit biedt u alsnog de mogelijkheid om naar Canada te reizen.

Geldigheid van de reistoestemming

Gaat u een eta aanvragen en hebt u deze verleend gekregen, hoe lang hebt u hier dan profijt van? Een eTA is in principe vijf jaar geldig en binnen die periode kunt u dan zonder problemen het land in en uit reizen. Dat maakt het hele reisproces natuurlijk een stuk eenvoudiger als u vaker een bezoek aan Canada wilt brengen. Is uw paspoort echter binnen deze vijf jaar verlopen en moet u een nieuw paspoort hebben, dan moet u ook weer opnieuw een eta aanvragen. Doordat het verbonden is aan uw paspoort, bent u het dus ook kwijt op het moment dat u deze bij uw gemeente wegens verlopen in moet leveren. Zo zijn er natuurlijk nog heel veel meer zaken die u zou willen weten over deze elektronische reistoestemming, zoals:

  • wat kost het nu eigenlijk?
  • hoe kan ik deze aanvragen?
  • waar moet ik dit aanvragen?
  • wat voor vragen moet ik beantwoorden en moet ik ook formulieren opsturen?

Het antwoord op al deze vragen kunt u vinden op eta-aanvragen.nl, de website die helemaal gericht is op een eta aanvragen voor u zo eenvoudig mogelijk maken!