Een schitterende vakantie in Alaska regel je via wildalaska.nl

Ben je een beetje avontuurlijk ingesteld en ben je een liefhebber van imposante natuur? Dan is een vakantie naar Alaska een uitstekend idee. Als er een gebied is waar je optimaal kunt genieten van ongerepte natuur, dan is het wel in Alaska. Maar het is natuurlijk niet om de hoek en is het vaak ook een beetje spannend om er helemaal in je uppie naar toe te reizen. Daarom kun je er voor kiezen om een vakantie in Alaska te boeken via wildalaska.nl. Dat is namelijk wel zo vertrouwd. Je kunt nog altijd een individuele vakantie boeken, maar je doet het dan wel via een vertrouwde reisorganisatie. Maar het hoeft natuurlijk niet individueel. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een groepsreis of een groepsrondreis. Je gaat dan bijvoorbeeld 20 dagen lang naar Alaska. Je verblijft dan in verschillende hotels en lodges. Tijdens de trip is er Nederlandse begeleiding zodat je alles goed meekrijgt. Je vakantie in Alaska is dan in een bepaalde streek en daar zal je alle highlights te zien krijgen. Het voordeel is natuurlijk dat je zelf niet elke trip hoeft voor te bereiden. De begeleiding weet altijd waar de groep naar toe moet en hoe je daar het beste kunt komen. Dus in dat opzicht is het een veilige keuze. Tevens is het natuurlijk een stuk gezelliger als je met een groep de streek in Alaska gaat verkennen. Je kunt ook zelf een vakantie naar Alaska boeken en gebruik maken van de excursies van wildalaska.nl. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Highlights of Alaska roadtrip. Tijdens deze tour kun je in je eigen tempo de omgeving verkennen in een 4×4. Tijdens deze tour zal je bijvoorbeeld ook een trip maken door een gebied waar je allerlei wilde dieren kunt zien zoals wolven, beren en kariboes.

Wanneer is de beste tijd voor een vakantie in Alaska?

Veel mensen denken bij Alaska aan sneeuw, bergen en koud weer. Deze gedachte is niet onjuist, maar het is zeker niet een complete weergave van Alaska. Als je een vakantie naar Alaska wilt boeken, dan kun je dit het beste doen tussen juni en augustus. Tijdens deze periode heb je het meeste zonlicht waardoor je de dagen optimaal kunt benutten. Je kunt dus veel foto’s maken tijdens verschillende periodes op een dag. Hierdoor heb je constant ander licht waar door je veel variatie hebt in de foto’s. Verder is het tussen juni en augustus qua klimaat erg aangenaam. Dat betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over sneeuwstormen en dergelijke. Het hangt er natuurlijk wel vanaf waar je naar toe gaat. Als je midden in het zomerseizoen de hoogste berg van Alaska gaat beklimmen, dan zal je wel warme kleding mee moeten nemen. Maar als je in de dalen verblijft, of op de meren, dan is het in de zomer vrij aangenaam vertoeven in Alaska. Een ander voordeel van deze periode is dat er relatief weinig neerslag valt. Dat is natuurlijk wel zo comfortabel voor als je tijdens je vakantie in Alaska de natuur wilt verkennen.

Verken Alaska vanaf het water

Er zijn zoals gezegd schitterende meren met helder water in Alaska. Het is dus ook mogelijk om Alaska vanaf het water te verkennen met een boot trip. Tijdens een dergelijke boot trip kun je verschillende dieren spotten zoals:

  • Papegaaiduikers
  • Zeeotters
  • Walvissen
  • Zeeleeuwen

Daarnaast is het genieten geblazen als je tijdens je vakantie in Alaska de natuur vanaf het water om je heen kunt bekijken. De omgeving lijkt dan juist nog imposanter.