Een ESTA aanvragen kunt u het beste een maand van te voren doen

esta-aanvragen - esta aanvragenEen ESTA aanvragen is noodzakelijk als u naar de Verenigde Staten reist. In Europa kunnen we naar vrijwel elk land vliegen met onze identiteitskaart. Gaat u Europa uit, dan is een paspoort verplicht. Er zijn een aantal landen waar u ook een visum voor moet aanvragen en de VS is hier een bekend voorbeeld van. In sommige landen kunt u op de luchthaven zelf dit visum kopen zoals in Turkije. Maar als u naar de VS gaat dan moet u dat in Nederland al hebben gedaan. Gaat u dus ver van te voren een ESTA aanvragen want er kan tussentijds heel wat fout gaan. Als het ESTA aanvragen niet goed is gegaan dan hebt u nog de mogelijkheid om uw foutje te herstellen. Misschien moet u bijvoorbeeld aantonen waarom u wel het land in zou mogen maar het kan net zo goed zijn dat u een spelfoutje had gemaakt. Lukt het aanvragen telkens niet maar moet u om belangrijke redenen naar de VS? Dan is er nog een laatste mogelijkheid en dat is het aanvragen van een tijdelijk noodvisum bij de Amerikaanse ambassade. U begrijpt nu wel dat u niet vroeg genoeg kunt beginnen met het ESTA aanvragen. Dan bent u op onze site in ieder geval aan het juiste adres want we helpen u graag bij het ESTA aanvragen. Kijkt u eens op esta-aanvragen.com als u hier het fijne van wilt weten.

Wacht niet te lang met het ESTA aanvragen

Hopelijk hebben we u niet bang gemaakt! Het komt namelijk niet vaak voor dat het ESTA aanvragen uiteindelijk niet wordt goedgekeurd. Dit geldt slechts voor een klein percentage van de Nederlandse bevolking die naar de VS willen vliegen. Bijvoorbeeld voor mensen met een bepaalde allochtone afkomst of mensen die in de afgelopen jaren in het Midden-Oosten op vakantie zijn geweest. U begrijpt dat de VS met wantrouwen kijkt naar dergelijke burgers gezien de geschiedenis na 9 september 2001. Een ESTA aanvragen is overigens niet alleen een noodzakelijke voorwaarde om te verblijven in dit prachtige land, u moet ook een ESTA aanvragen als u op doorreis bent! En dat is een aanzienlijk groot verschil met andere landen waar u een visum voor nodig hebt. Sterker nog, naast Nauru, het minuscule landje in de Grote Oceaan, zijn de VS het enige land waar u niet mag doorreizen zonder visum. Ook al verlaat u het vliegveld of de luchthaven dus niet, een ESTA aanvragen is noodzakelijk! Veel mensen houden hier geen rekening mee en komen op Schiphol met lege handen aan. Dan kunt u een streep door uw reis zetten en dat is zonder meer een ramp. Gaat u naar Canada en reist u bijvoorbeeld via Boston of New York door? Vergeet dan dus niet om een ESTA aan te vragen en denk tevens aan het visum voor Canada: de eTA.

Zonder dit visum komt u het land absoluut niet in!

Een visum aanvragen is via onze website erg eenvoudig:

  • U kunt namelijk direct de gewenste vertrekdatum invullen.
  • Dan wordt u naar het online formulier geleid. U vult daarop in wat uw adres- en contactgegevens zijn en u vult uw paspoortnummer in.
  • U moet vervolgens een vragenlijst invullen over uw verleden. Als u in een Arabisch land bent geweest of een strafblad hebt dan bemoeilijkt dat de aanvraag.
  • Vervolgens stuurt u het op naar de ambassade. Is het goedgekeurd? Dan kunt u direct de visum online betalen door het bedrag over te maken met uw credit card.
  • U ontvangt de visum deze week nog bij u in de brievenbus.