De vaccinaties voor Indonesië die jij nodig hebt

thuisvaccinatie - vaccinaties indonesie

Heb jij een reis naar het prachtige Indonesië op de planning staan? Dan zijn er een aantal zaken die je van te voren goed moet regelen. Natuurlijk plan je je reis. Een land als Indonesië is aardig groot en je wilt uiteraard alles kunnen zien wat op je verlanglijstje staat. Schaf dus een goede reisgids aan en lees je in. Aan de hand hiervan kun je dan je reisschema opzetten en extra gaan genieten van al het schoons dat dit land je te bieden heeft. Een van de dingen die je zal opvallen tijdens het lezen van de reisgids is dat je vaccinaties voor Indonesië nodig hebt.

  • DTP vaccinatie
  • Hepatitis A vaccinatie
  • BMR vaccinatie

Indonesië is een land waar bepaalde ziektes nog voorkomen waar wij in Nederland nog maar zelden mee in contact komen. Het is dus zeer verstandig (en in de meeste gevallen zelfs verplicht) om je hiervoor in te enten. De bovengenoemde vaccinaties voor Indonesië zijn voor de meeste mensen verplicht. De laatste vaccinatie is alleen verplicht voor de mensen die nog nooit de mazelen hebben gehad en die er ook niet voor zijn gevaccineerd. Behoor jij niet tot die groep? Dan hoef jij deze vaccinatie dus niet te nemen.

Een erkende arts bepaalt jouw vaccinaties voor Indonesië

Wil jij weten welke vaccinaties voor Indonesië jij precies nodig hebt? Dan kun je een afspraak maken met de erkende arts van Thuisvaccinatie.nl. Dit is in veel gevallen goedkoper dan naar de huisarts of GGD gaan en je kunt er ook ’s avonds en in het weekend terecht. Dit maakt het voor mensen die doordeweeks lange dagen werken een stuk makkelijker om toch hun vaccinaties voor Indonesië te krijgen. De arts waarmee jij de afspraak hebt, zal jouw persoonlijke vaccinatieadvies opstellen. De vaccinaties voor Indonesië die jij nodig hebt hangt onder andere af van je medische geschiedenis en de duur van je reis. Wanneer je langer dan drie maanden door dit prachtige land gaat reizen, heb je weer andere vaccinaties nodig. Vergeet ook niet dat er in de meeste delen van Indonesië de malariamug leeft. Dit betekent dat je je dus goed moet beschermen tegen beten van deze mug. Dit kan namelijk ernstige gevolgen hebben. Er is geen inenting voor. Wel kun je kiezen voor een malariapil, een mug werend middel met DEET en het slapen onder een muskietennet. Heb jij ineens hoge koorts? Ga dan zo spoedig mogelijk naar een arts toe om je te laten behandelen.

Meer weten over de vaccinaties voor Indonesië

Wil jij graag weten welke vaccinaties voor Indonesië er allemaal zijn en waar jij dus eventueel voor in aanmerking komt? Neem dan een kijkje op de website Thuisvaccinatie.nl. Hier vind je meer informatie over dit onderwerp en ze leggen je graag uit hoe het allemaal in zijn werking gaat. In de meeste gevallen kun je de vaccinaties voor Indonesië declareren bij je zorgverzekering. Wil je er zeker van zijn dat dit ook voor jou het geval is? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen wat er wel en niet onder jouw dekking valt. Wordt het niet vergoed? Dan is dit geen excuus om de vaccinaties voor Indonesië niet te nemen. In de meeste gevallen ben je zelfs verplicht om dit te doen. Gelukkig zijn de kosten voor de inentingen niet hoog. Je kunt natuurlijk altijd contact opnemen met de klantenservice van Thuisvaccinatie.nl. Zij helpen je graag verder met eventuele vragen die je hebt. Maak dus vandaag nog een afspraak om goed voorbereid op reis te kunnen gaan.